Veelgestelde vragen

De baby spa is voor baby’s vanaf 6 weken dagen tot ongeveer 1 jaar. Ze hebben minder het vermogen om stil te blijven liggen tijdens de massage en daarnaast worden ze te lang voor het badje. Baby’s die regulier bij ons komen kunnen vaak door floaten tot 1,5 jaar. 

Wij verzoeken je om 15 á 10 minuten voor elke sessie aanwezig te zijn. Zo hebben wij tijd om samen de vragenlijst in te vullen. En de baby eventueel nog te voeden. Het ideale moment om naar de sessie te komen, is wanneer jouw baby een volle buikje heeft en een dutje heeft gedaan. 

De rustgevende druk van ons gezuiverde water creëert een omgeving die ontspant en zacht de lichaamsbeweging bevordert. 

Hiermee zijn er veel voordelen: 

 1. Verlichting van darmkrampjes en reflux. 
 1. Versterkte spieren en verbeterde cognitieve vaardigheden. 
 1. Verbeterde sociale ontwikkeling. 
 1. Hulp bij heupdysplasie. 
 1. Omdat hydrotherapie een vorm van lichaamsbeweging is, zien we dat de meeste baby’s twee tot vijf uur na een sessie slapen. Dit helpt bij het opzetten van een goede slaaproutine. 

We vragen je om een kwartier voor je sessie binnen te komen. Als je te laat bent, wordt je sessie ingekort. 

 • Als jouw kind in de voorgaande 48 uur een inenting heeft gehad. 
 • Beschadigde huid, blauwe plekken of verse littekens. 
 • Bij een herstelperiode na een operatie. 
 • Hartaandoening of ernstige vaataandoeningen. 
 • Bij een infectie of acute huidaandoening. 
 • Als jouw kind in paniek raakt. 
 • Bij koorts, griep of het RS virus en verhoging. 
 • Heupafwijking of navelbreuk.
 • Ouder is dan 8 maanden (vaak hebben ze dan minder concentratie). 

 

Aansluitend op het floaten volgt de babymassage. Deze voer je zelf uit onder begeleiding van een gecertificeerd docente babymassage. Deze wordt voorgedaan op een speciale babypop. 

Wij hebben zwemluiers, handdoeken en zwembroeken beschikbaar. Breng uw luiertas, fopspeen, een bekend speeltje en flesvoeding mee als u flesvoeding geeft. Let op: als u borstvoeding geeft en jouw baby niet in staat is om een fles te nemen, is het essentieel dat de moeder ook aanwezig is bij de sessie, aangezien baby’s erg dorstig worden na de hydrotherapie sessie. 

 

Ja, onze Dolce Baby drijfringen zijn goedgekeurd volgens Europese normen en raken de nek van uw baby niet. Vooraan in de drijfring bevindt zich een gleufje waarin uw baby’s kin rust. Onze Spa’s bevatten luchtinjectoren waardoor uw baby zich gewichtloos kan voortbewegen in het water. 

 

 

Flesvoeding indien uw baby flesvoeding krijgt en een luier voor achteraf. Baby’s zijn over het algemeen erg hongerig na een Baby Spa sessie. Water voor de ouders is voorzien in de Spa. Een zwemluier, biologische massageolie en handdoeken krijgt u ter beschikking. Om een gezonde en ecologische omgeving te creëren, wassen wij onze handdoeken uitsluitend met ecologisch waspoeder en bevat onze massageolie 0% BPA. 

 

Direct na de vaccinaties en wanneer je baby koorts heeft, worden babymassages afgeraden. Zorg er daarom voor dat er minimaal drie dagen tussen de vaccinatie en je bezoekje aan de Baby Spa zitten. Ook wanneer je baby griep heeft (met koorts) of diarree kun je je bezoek beter uitstellen. Is je baby alleen verkouden? Dan kan hij of zij gewoon komen. Twijfel je? Je kunt ons natuurlijk altijd even bellen. 

Je kunt telefonisch of per mail annuleren. 

 

Afspraken kunnen 24 uur van te voren kosteloos worden geannuleerd. Wanneer je minder dan 24 uur van te voren annuleert of niet aanwezig bent bij je afspraak (zonder afmelding), zijn wij genoodzaakt alle kosten in rekening te brengen. 

 

De baden worden gereinigd na elke sessie.  

 

Ons water is speciaal gezuiverd, vrij van chemicaliën, chloor en nog schoner dan kraanwater. Hierdoor is het geschikt voor baby’s eczeem of een gevoelig huid. Je zult merken dat het huidje van je baby juist zachter kan zijn na het floaten. 

Mobiele telefoons zijn toegestaan onder de volgende voorwaarden: 

 • Vriendelijk verzoeken wij het geluid van je telefoon uit te zetten tijdens een sessie in de Spa 
 • Gelieve geen telefoongesprekken te voeren ten tijde dat je binnen bent in de Spa 
 • Het is niet toegestaan tijdens een sessie live te gaan op sociaal media.  

Je baby krijgt geen optimaal voordeel van de float sessie als ze moe aankomen. Jouw baby raakt dan erg vermoeid en is het voor hen moeilijk om opnieuw in slaap te vallen. We raden het ook af om voor of na de sessie te winkelen, lunchen of naar lawaaierige plekken te gaan zoals kinderfeestjes of restaurants. Baby’s worden hierdoor veel te veel gestimuleerd met negatieve prikkels waardoor ze juist onrustig en huilerig kunnen worden. 

 

Wij ruilen de bonnen helaas niet om voor het terug krijgen van geld. 

Bij een vriendjes date zullen de kindjes tot 7 maanden in het zelfde badje gaan. Als één van de kindjes (of beide) ouder is dan 7 maanden zullen ze in een badje naast elkaar gaan. Dit in verband met de veiligheid van de kindjes en zodat ze meer bewegingsruimte hebben. Hierom verzoeken wij ook contact op te nemen als een kindje ouders is, zodat wij het juiste aantal badjes vrij hebben en kunnen houden en zo dus teleurstelling te voorkomen! 

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier 

Contact

Baby Spa Dolce 

Bunschoterplein 47

6711CD Ede

E-mail dolcebabyspa@outlook.com

Tel. 06-10353840

Wij zijn ook bereikbaar op WhatsApp!

Algemeen

Copyright © Baby spa dolce All Right Reserved | powered en designed by Rouan.nl