Baby spa

Baby Spa & Baby Massage

Jouw baby gaat bij onze sessie eerst 10-25 minuten floaten in onze whirlpool, afhankelijk van het uithoudingsvermogen van jouw baby. Daarna wordt jouw baby heerlijk gemasseerd met onze natuurlijke baby oliën. Doordat jouw baby eerst gefloat heeft, zijn de spieren zacht en ontspannen en dit heeft een extra positief effect op de babymassage.  

Het floaten en het masseren van je baby bevordert zowel de emotionele als lichamelijke ontwikkeling van het kind! 

  • Het immuunsysteem van je baby. 
  • De bloedsomloop van je baby. 
  • Floaten verbetert de balans en coördinatie van je baby, wat op de lange termijn helpt bij het kruipen, lopen en zwemmen. 
  • De slaap van je baby. Doordat een babymassage ontspant, slaapt je baby langer en dieper. 
  • De float sessie is een lichte workout die helpt bij het versterken van de longen, de spieren en het hart van je kleintje. 
  • De spijsvertering van je baby. Babymassage heeft een positieve invloed op buikkrampen en verstopping. 
  • Het gevoel van het water ondersteunt de ontwikkeling van de hersenen. 

Ook heeft onze babymassage bij Baby Spa Dolce een positieve invloed op jullie band. Door je baby aan te raken en te masseren, communiceer je met hem zonder woorden. Door de aanrakingen wordt de band tussen jullie versterkt. En dat heeft weer op de lange termijn ook voordelen: je baby voelt zich heel veilig en geborgen waardoor je kind later makkelijker een positief zelfbeeld kan ontwikkelen en meer zelfvertrouwen heeft! 

Meer ontspanning
Masseren remt de aanmaak van het hormoon Cortisol, een hormoon dat vrijkomt bij stress. Hierdoor is je baby meer ontspannen en zit ook nog eens lekkerder in zijn vel.

Minder kwaaltjes
Massage vermindert allerlei babykwaaltjes (darmkrampjes, voorkeurshouding, overstrekken, doorkomende tandjes en verkoudheid). De massage zorgt voor ontspannen spieren en een betere doorbloeding. Na de massage voelt jouw baby zich heerlijk rustig en ontspannen.

Beter slapen
Je baby slaapt over het algemeen dieper en langer na een massage.  Hierdoor kan je kindje alle prikkels van de dag veel beter verwerken. Dit levert een positieve bijdrage aan zijn gemoedstoestand en lichamelijke en emotionele ontwikkeling. 

Beter immuunsysteem
Massage stimuleert een belangrijk ‘verdedigingsmechanisme’ van het lichaam tegen infecties. Door het masseren van je baby wordt er minder Cortisol (stresshormoon) aangemaakt en is hij meer ontspannen. Hierdoor werkt het immuunsysteem beter.

Minder huilen
Massage brengt je kindje in contact met zijn eigen lichaam. Als hij zijn lichaam bewust voelt, zit hij letterlijk lekkerder in zijn vel. Het zorgt er ook voor dat de baby meer ontspannen is en beter slaapt. Hierdoor zal je baby over het algemeen minder huilen en dus rustiger zijn. 

Groei van de baby
Onderzoeken hebben uitgewezen dat er meer groeihormoon in het bloed zit bij een baby die regelmatig gemasseerd wordt. De spierontwikkeling zal hierdoor ook bevorderd worden, waardoor dit een positief effect heeft op de groei van jouw baby. 

Stimuleren van de bloedsomloop
Aanraking en massage stimuleert de bloedsomloop. Hierdoor wordt de doorstroming in de lymfevaten bevorderd, waardoor de afvalstoffen sneller afgevoerd kunnen worden.

Verbeteren van de ademhaling
De ademhaling wordt door de massage positief beïnvloed. De ademhaling zal door de massage gelijkmatiger en meer ontspannen tijdens en na de babymassage. 

Ontwikkelen van de tastzin
Het belangrijkste tastorgaan is de huid. Hieraan ervaren we liefdevolle aanraking, hitte, kou en pijn.  Voor een baby is dit allemaal nieuw. Ook de grenzen van het eigen lichaam zijn nieuw. Stapje voor stapje ontdekken ze dat ze beentjes, voetjes, armpjes en handjes hebben, wat ook erg belangrijk is voor hun emotionele ontwikkeling. 

Zo heeft de babymassage eindeloze voordelen en kun jij deze technieken leren door onze gecertificeerde medewerker. Zo kan jij ook thuis dit bij jou baby toepassen.

 

Contact

Baby Spa Dolce 

Bunschoterplein 47

6711CN Ede

E-mail SpaDolce@hotmail.com

Algemeen

Copyright © Baby spa dolce All Right Reserved | powered en designed by Rouan.nl